Center of Excellence for
Technology Partners (ISV)

Kiezen is winnen.

Een digitaal product ontwikkelen en lanceren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Een goed idee, wat funding en je bent vertrokken. Of toch niet?


Dankzij de expertise van onze verschillende Competence Centers biedt MiCRONOS een one-stop-shop voor Technology Partners (ISV of Independent Software Vendor). Afhankelijk van de ontwikkelfase van je bedrijf heb je andere behoeften en loop je tegen andere issues aan. In ons Center of Excellence hebben we experts beschikbaar die je begeleiden om de juiste keuzes te maken, want kiezen is winnen.

Ook meer traditionele bedrijven in diverse sectoren, die beslissen om een bestaand of nieuw product of dienst te digitaliseren, en zich hierrond gaan organiseren, kunnen beschouwd worden als een ISV.

Business & Technologie

Onze diensten zijn in twee grote clusters ondergebracht: de business-kant van je bedrijf, en de technologische beslissingen die daaruit voortvloeien. Uiteraard zijn deze twee clusters communicerende vaten en lopen sommige diensten (zoals DevOps) doorheen beiden.

business

Business Model

Wie is je klant en wat wil hij?

Klaarheid en een duidelijke visie in je offering brengen, houdt ondermeer in:

 • Duidelijke customer centricity strategy: wie is jouw klant? Wat heeft hij nodig?
 • Analyse van je solution: waarvoor is het de oplossing? 
 • Uittekenen van een business model canvas framework
 • De cloud als deel van je oplossing 
 • Wat outsource je en wat doe je intern? 

Al deze vragen hebben een impact op je beslissingen qua technologie en organisatie van je DevOps. Door hier nu de nodige aandacht aan te geven kan je later veel geld en tijd besparen. 

Meer info

Met een hart dat klopt voor technologie is het niet altijd evident om de behoefte van de klant juist in kaart te brengen. Belangrijk is om een duidelijk afgelijnd beeld te krijgen van de vraag waaraan je product moet beantwoorden en welke de added value voor de eindgebruiker exact is.

Change

Is iedereen nog mee?

Een move naar de cloud, een snelle groei, internationalisering, … deze veranderingen kunnen een grote impact hebben op je organisatie en op je businessmodel. Binnen ons ecosysteem hebben we experts die deze change en transformatie mee kunnen begeleiden in ondermeer:

 • Cloud First strategie
 • Product Roadmap
 • Sales incentivation

Meer info

De komst van public cloud maar ook de vele technologische innovaties zorgen voor een transformatie van onze sector. De time to market voor digitale producten en diensten worden alsmaar korter, een opportuniteit maar ook een uitdaging om de juiste keuzes te maken.

Go to market

Hoe bereik ik mijn klant?

Hoe breng je een nieuw product of solution bij de juiste doelgroep; of een bestaand product bij een andere doelgroep? Enter onze marketingspecialisten die je begeleiden bij:

 • Uittekenen commerciële roadmap
 • Definiëren van meest geschikt financieel model (verkoop vs abonnement)
 • Internationale groei
 • Pricingstrategie
 • Opzetten van Commercial Marketplace 

Onze experten voorzien je van de juiste tools om zo succesvol mogelijk de markt te bestormen. 

‘Voor onze prijsstrategie zijn we ten rade gegaan bij de businessexperts binnen het MiCRONOS ecosysteem want daar hadden we echt geen kaas van gegeten. We bieden nu zowel een licentiemodel per event(s) aan, als ook een jaarabonnement waarbij we dan ook bijvoorbeeld een aantal gratis tickets voor de events in de prijs verrekend hebben. 

We maken vandaag nog altijd gebruik van de salesondersteuning vanuit MiCRONOS, wij hebben zelf nog geen sales dus gedurende twee dagen per week komt er iemand bij ons de sales verzorgen en dat werkt prima.’

Wouter Janssens - CEO Thola Events

Testimonial

technologie

Technologie

Fase 1: Kiezen is winnen

In een eerste fase is het belangrijk om een helicopterview op je product te behouden. MiCRONOS adviseert bij deze ‘balancing act’: hoe hou je de complexiteit en dus de kost zo laag mogelijk en de kwaliteit hoog genoeg? 

 • Cloud als business driver: voordelen van de cloud bij groei
 • Architecture development: op basis van je businessoefening rol je hier de structuren uit voor verdere ontwikkeling
 • Cloud tech optimalisatie: onze specialisten zijn up-to-date met de laatste technologie en adviseren in de keuze van de juiste infrastructuur met het oog op een optimaal resultaat. Geen overcomplexe en te dure technologie in verhouding tot de nood van de klant

Meer info

Op basis van je business-analyse ga je nu technologische keuzes maken. Ook hier is het erg belangrijk om deze keuzes te enten op de vraag uit de markt: je wilt je product tenslotte snel, efficiënt en aan zo’n laag mogelijke kost naar de eindgebruiker brengen. In deze fase lopen veel bedrijven in de val om aan overengineering te doen, maar hoe complexer je technologie, hoe moeilijker het proces te managen is en uiteraard: hoe hoger de kost. Best kies je ook een model waarvan de kost meeschaalt met het aantal klanten.

Technologie

Fase 2: The cloud is not the limit

In deze fase zoomen onze technologie specialisten in op de specificaties van het product en kan je beroep doen op de uitgebreide expertise van het MiCRONOS-ecosysteem in ondermeer:

 • AR & VR
 • AI & Bots
 • API Management
 • IOT
 • Machine Learning

Meer info

We hebben alle experten in huis. Belangrijk in deze fase is de cloud-readiness van je product. Ben je born-in-the-cloud dan adviseren we je graag over de beste manier om je product op te zetten en te optimaliseren. Maar ook als (een deel van) de applicaties nog de stap naar de cloud moeten maken, zijn wij je partner voor het uitrollen van een application modernisation traject zodat je je apps op de meest efficiënte en duurzame manier naar de cloud kan brengen.

‘Thola is born-in-the-cloud en we zijn begonnen met een scale-up zodat we niet voor elke klant een nieuwe omgeving moesten opzetten, ook is er meteen een autoscale ingebouwd zodat Thola automatisch meegroeit met het aantal klanten. We hebben hiervoor kunnen samenwerken met enkele experten binnen het MiCRONOS ecosysteem.’

Wouter Janssens - CEO Thola Events

Testimonial

DevOps

Is de motor geolied?

DevOps bevindt zich in de kern van je organisatie en zorgt voor de lijm tussen de business en de technologie. We helpen je in het definiëren en uitrollen van de juiste DevOps principes en technieken zoals:

 • Release Management
 • Solution development in een SAAS omgeving
 • Deployment strategie: hoe snel kan je applicatie veranderen of upgraden?
 • Tijdelijke verhoging van je development-capaciteit
 • Ondersteuning van de interne developers

Meer info

Het is vaak inherent aan softwarebedrijven dat ze beginnen met een beperkt team en dan snel groeien, ook vaak samen met externe partners. Het is dus erg belangrijk dat je ontwikkeling en je operations daarop voorbereid zijn. Hoe moet je je team (samenwerking en communicatie) maar ook bijvoorbeeld je applicatie ontwikkeling (efficiëntie en schaalbaarheid) zo organiseren dat je snel nieuwe features kunt toevoegen en op vragen van de klant kunt inspelen.

Security & privacy

Geen black-box

Onze privacy- en security-experten staan je bij met raad en daad: via grondige security-check en analyses op verschillende niveaus, zorgen we dat je beschermd bent en compliant met de wetgeving.

Meer info

De komst van GDPR heeft privacy hoog op al onze agenda’s gezet, maar nog vaak is het niet duidelijk hoe men de complexe regels en wetgeving zo correct én efficiënt mogelijk implementeert. Ook security is een thema waar niemand het belang van ontkent maar waar de juiste expertise moeilijk te vinden is, zeker als er een move naar de cloud voorbereid wordt.

‘Security is uiteraard heel erg belangrijk. In de cloud wordt je infrastructuur gemanaged door Microsoft en is zeker veilig. Maar dat geldt niet automatisch voor je applicatie. Een MiCRONOS expert deed daarom een securityscan op onze code zodat alles zeker 100% beveiligd is.’

Wouter Janssens - CEO Thola Events

Testimonial